Kicsit megkésve ugyan, de nagy lehúzások miatt, és sok rossz kritika eltántorított a moziban való megnézésétől és így hát csak most került rá a sor, hogy megtekintsem a nagy kedvenc 6-dik részt miként valósították meg film feldolgozásban.

Először is a film egyáltalán nem lett olyan rossz, mint a főnix rendje, de azért mégis van jópár hibája. Meglátszik yates bácsi itt már próbált hűebb maradni a regényhez, szinte benne van minden olyan jelent ami lényeges, csak mind ezt olyan felszínesen és unalmasan teszi meg, hogy míg ezeket a könyvben tökre végig extázisként élted meg addigra itt kb elalszol rajtuk. Ennek jó példája a finálé és a Doumbledor-os merengős részek. Olvastam több helyen is, hogy nagyon nyálas tini lamurnak titulálták a filmet. Ezt megkell, hogy cáfoljam ugyan is tény, hogy vannak benne ilyen jelenetek, de ezek a film kb negyedét teszik ki. És, hogy miért gondolják ennek? Nos azért mert a nagy filmrendező "tehetségnek" csak ezek a szerelmi szövődményes dolgok mennek igazán. Izgalmat gerjeszteni, mint most bebizonyosodott egyáltalán nemtud. Meg könyörgöm, attól, hogy most kicsit sötétebb, komorabb a hangulata a történetnek nemkéne elszürkíteni így minden eggyes helyszínt. Sajnos tehát a változatosság mint olyan nem nagy mértékben létezik eme alkotásban. Még egy negatív részre ki kell térnem, a mű zenéjére. Általában mindeggyik feldolgozásnak remek zenéje volt, de ennek olyan volt mint egy szokványos kaland filmnek. Ilyen átlagos semmilyen szar. Nagy meglepődésemre még a méltán híres dallama se zajlott fel benne.

Nagyjából ezeket a tapasztalatokat tudnám megosztan veletek, inkább csak rajongónak ajánlott, de ha mindenképp érdekel valakit, akkor olvassa el először, mert hihetetlenül felszínes az egész és így nem nagyon jár jól az, aki fejét adja a végignézésére.

A filmvégén azért kicsitsem volt feltünű, hogy majdnem helyszínre, képkockára pontosan ugyan úgy van vége mint az 5-nek....

Címkék: filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://vault94.blog.hu/api/trackback/id/tr381542743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása